Sedláci na turnaji ve Valmezu sklidili úrodu

08.11.2022 | Jakub Kornel | Soutěžní kola

Skromný turnaj základních škol se 7 týmy ukázal velké drama a klíčové momenty musely rozhodnout až duely!

Na obchodní akademii ve Valmezu ráno přijelo 7 týmů, s nažhavenými mozky, připraveni zkřížit pera nad archy papíru v bratrovražedných soubojích.

Skupinová část turnaje proběhla poklidně a bez větších dramat. To pravé pro oko diváka ale přišlo před začátkem play off. Týmy Piškvorkové komando a LaVaSo totiž dosáhly ve skupině stejného bodového zisku a o postupujícím musel rozhodnout vzájemný duel.

Krátkou přestávku před play off tak tyto dva týmy využily na pilování taktiky a hledání ideálního kandidáta pro rozhodující souboj. Nervy drásající duel nakonec skončil ve prosěch týmu LaVaSo, kterému ale ani toto vítězství nepomohlo, a nakonec skončil na krásném, ale smolném 4. místě – první mimo postup.

Slavit mohl tým Shreci, který obsadil třetí a poslední postupové místo.

Zlatým hřebem dne bylo samotné finále, které neskončilo nijak jinak než remízou a duelem mezi týmy Delta a Sedláci. Krásnou poslední hru nakonec vyhrála zástupkyně týmu Sedláci a přinesla svému týmu pohár a krásné ceny za první místo.

1. místo Sedláci (Základní škola, Rožnov pod Radhoštěm) ve složení: Michaela Chovancová, Nikola Bajerová, Sebastian Štreichl
2. místo Delta (Základní škola, Rožnov pod Radhoštěm) ve složení: Marek Chromela, David Kozák, Daniel Kulišťák
3. místo Shreci (MŠ, ZŠ a SŠ pro sluchově postižené, Valašské Meziříčí) ve složení: Tomáš Michut, Marek Novák, Štěpán Malý
Přejít na detail turnaje