Játrový knedlíček si natřel Inumaki Togeho, zatímco Dravé bagety se podvolily vůli GymPTáků. Strakonice znají vítěze

08.11.2022 | Áďa Štěpán | Soutěžní kola

V úterý 8. 11. v 9 hodin se na gymnáziu ve Strakonicích sešly týmy středních a základních škol na spojeném oblastním turnaji. Zaskakující organizátor Adam zahájil den úvodní prezentací a napínavý turnaj mohl začít. Celkem se utkalo 6 týmů po 5 hráčích ze středních škol a 5 týmů po 3 hráčích ze základních škol.

Už ve skupině se ukázali jasní favorité – Dravé bagety vyhrály všechny odehrané zápasy! V neoficiální módní soutěži u organizátorů vyhráli na plné čáře gentlemani z týmu 6𝜋škvorů, kteří pro tuto převelice seriózní událost zvolili náležitě seriózní oděv – všichni přišli v košilích.

Základní školy odehrály řadu vyrovnaných zápasů. O postup do play-off dokonce musel rozhodnout napínavý duel mezi kapitánkami týmů Primšqworky a Pišqworkoví Maniaci. Do play-off postoupil tým Primšqworky, poražení ale nemuseli smutnit – jako cenu útěchy od paní učitelky dostali lízátka. Nyní již atmosféra ve třídě značně zhoustla a na tvářích postupujících hráčů se objevují známky nervozity, ale taky odhodlání – play-off začíná.

Dravé Bagety si podle očekávání zařídily postup do finále. Dlouho to vypadalo na úplnou remízu, ale mistrný poslední tah Matyáše Císaře zařídil členům jeho týmu kýženou výhru. A tak budou zklamaní hráči 6𝜋škvorů soupeřit „pouze“ o 3. místo. Mezitím se v kategoriích základních škol událo velkolepé finále, ve kterém nakonec zvítězila 8.B z Blatné pod jménem Játrový Knedlíček. V krajském turnaji je doplní druhý tým Inumaki Toge.

Očekávané finále středních škol je tu! O postupu musel po remíze opět rozhodnout vzájemný duel. Oponentem Dravých Baget se nakonec stali GymPTáci. Hra o 3. místo vygradovala opět soubojem kapitánů po remíze týmů. Tak vyrovnané play-off jsme si ani nemohli přát. A výhra je po pár vychytralých tazích chloubou týmu Žblemt! Finále ale tak vyrovnané nebylo. Přes veškerou snahu se Bagetám nepodařilo utrhnout první místo a naprosto nečekaně tak zvítězil tým GymPTáci rozdílem 8 bodů. Není ale načase zoufat, do krajského turnaje postupují oba týmy a dostanou tak možnost své síly znovu poměřit.

1. místo GymPTáci (Gymnázium, Prachatice) ve složení: Josef Pavlič, Jana Škulinová, Jakub Vojík, Tomáš Jelínek, František Vozábal
2. místo Dravé bagety (Gymnázium, Strakonice) ve složení: Daniela Petrášková, Alice Hanáková, Vladislav Holub, Matyáš Císař, Jiří Jungwirth
3. místo Žblemt (Gymnázium, Strakonice) ve složení: Adam Kalíšek, David Doležal, Ondřej Český, Tomáš Pešek, Marek Nejdl
Přejít na detail turnaje