I ryby hrajou piškvorky v Kutné Hoře

08.11.2022 | Jan Votoček | Soutěžní kola

Viděli jste někdy hrát rybu piškvorky?

Dneska na turnaji v Kutné Hoře to bylo pro mnoho týmů zajímavé spestření. Na Vyšší odbornou školu, SPŠ a Jazyková školu s právem státní jazykové zkoušky do Kutné Hory zavítalo 12 týmů, kteří se popraly o postup do krajského turnaje. Vítězství si nakonec odnesli členové týmu Kačka z Gymnázia Jiřího Ortena v Kutné Hoře.

Tým Peprmintová žvýkačka ze Střední průmyslové školy strojírenské v Kolíně si s sebou dokonce přivezl svůj talisman v podobě plyšové ryby s přezdívkou pan Ryba. Poté, co všechny pan Ryba ohromil, napomohl probojování až do play-off.

Další tým Pytlíčci použil bojovou taktiku a také postoupil. Jeho bojová taktika se u na jejich Gymnáziu Jiřího z Poděbrad traduje již roky a dokonce členové týmu kvůli pIšQworkách ve škole přespávali.

Mezi týmy Orbitky (SPŠ strojírenská v Kolíně) a Zdravotníci G (Střední zdravotnická škola v Kolíně) došlo k remíze a nervy pokračoval dál do souboje o postup. Během druhého utkání obou týmů panovala v učebně tak nervózní nálada, že by se dala krájet. Ostatní týmy ff15ez (z pořadatelské školy VOŠ Kutná Hora), Fialové štiky (SPŠ strojírenská v Kolíně), Vaříme s Jirkou (SPŠ strojírenská v Kolíně) a Dostalos Popapulis (Gymnázium Jiřího Ortena, Kutná Hora) této nervozity a ticha využily k intenzivnímu přemýšlení nad jejich hrou. Jediný, kdo do toho absolutního ticha projevil radost byl tým E3S (z pořadatelské školy VOŠ Kutná Hora), který se velice radoval nad vyhraným duelem.

Nervozitu zvládnul lépe tým Orbitky, což jim taky pomohlo k celkovému postupu až na 4. místo. Tým Handicap z pořadatelské školy si vybojoval brozovou příčku a postup do krajského turnaje.

Někteří hráči celou dobu pokukovali po poháru, který je určen pouze pro 1. místo. O ten nakonec se nakonec utkaly v samotném finále týmy Kačka a Pytlíčci. Po napínavé bitvě ale nakonec zůstává s týmem Kačka v Kutné Hoře na Gymnáziu Jiřího Ortena.

1. místo KAČKA (Gymnázium Jiřího Ortena, Kutná Hora) ve složení: Kateřina Voldřichová, Kryštof Novotný, Martin Bartůněk, Miroslav Mlynka, Jolana Machková
2. místo Pytlíčci (Gymnázium Jiřího z Poděbrad, Poděbrady) ve složení: Adéla Mikulecká, Jakub Pánek, Jakub Žoha, Markéta Flesarová, Barbora Pazderová
3. místo Handicap (VOŠ, SPŠ a JŠ s právem SJZ, Kutná Hora) ve složení: David Hradecký, Adam Janeček, Tomáš Svoboda, Tomáš Klíma, Pavel Beneš
Přejít na detail turnaje