Mensa vyhrála na Masné

07.11.2022 | Vítězslav Macháček | Soutěžní kola

V pondělí odpoledne se v Praze na VOŠ a SPŠ dopravní Masná potkalo 7 týmů aby se utkali o to kdo postoupí do krajského kola. Po dlouhém souboji ve skupinách a napínavých duelech vyhrál turnaj tým Mensa G.

Po lehce hektické prezenci, kde jsme se dozvěděli že místo 10 týmů jich dorazilo pouze 7. Začala úvodní prezentace kde jsme si představili partnery, pořadatele a další soutěže po jejich představení jsme se dozvěděli jak budeme hrát a jak začít duely pomocí SWAPu. 

 

Následovala bitva ve skupině. Tato bitva byla opravdu dlouhá, protože všechny týmy hráli v jedné skupině. Ale i přes snažení týmů mohly ze skupiny postoupit pouze 4 týmy. Tým Křížkovci a Gekom 1 měli po dohrání skupiny stejný počet bodů, stejné skóre a  spolu remizovali, takže se muselo losovat o to kdo bude postupovat ze skupina na 3 nebo 4 místě. Nakonec ze 3. místa postupoval Gekom 1 a ze 4. Křížkovci. Z 1. místa postupoval tým Pišqwoři a z 2 místa Mensa G.

 

Play-off bylo sice jen dvoukolové, ale i tak bylo velmi napínavé, protože týmy dvakrát remizovali a musel se hrát duel. K první remíze došlo hned v prvním kole mezi týmy Mensa G a Gekom 1. Duel nakonec vyhrál tým Mensa G, který nakonec pokořil Křížkovce ve finále a zvítězil. 

K druhé remíze došlo v boji o 3. místo, duel nakonec vyhrál tým Gekom 1 a tím získal poslední postupové místo na krajský turnaj

1. místo Mensa G (Mensa gymnázium, o.p.s., Praha 6) ve složení: Filip Hrubý, David Briet, Oskar Józsa
2. místo Křížkovci (Gymnázium prof. Jana Patočky, Praha 1) ve složení: Štěpán Filip, Daniel Juhaňák, Michael Lovitt
3. místo GEKOM 1 (Gymnázium Elišky Krásnohorské, Praha 4) ve složení:
Přejít na detail turnaje