Týmy MGSZŠVOŠZV ovládly spolu se :) Vsetínský turnaj!

08.11.2022 | Jakub Kornel | Soutěžní kola

Pondělní ráno patřilo na Vsetíně pIšQworkám. V útulné aule na Masarykově gymnáziu se sešlo 18 týmů připravených bojovat o čest své školy, úžasné ceny a postup do dalších kol. Tým :) s vítězným kohoutem ukázal svou dominanci a dokázal si poradit i s domácími soupeři a vyhrát tak základky! Střední školy skončily jednoznačným výsledkem a všechna 4 postupová místa patřila týmům s názvem MGSZŠVOŠZV.

Poté, co týmy z domácího gymnázia posháněly peníze na startovné a vítězný kohout pomohl rozlosovat skupiny, se konečně začalo se hrát. Zápasy probíhaly poklidně a první část soutěže byla brzy dohrána. Po důkladném spočítání výsledků nás bohužel opustily týmy MAKAJI a Španělské torpédo, protože se těsně neprbojovaly do play off. Doufáme, že potrénují taktiku a vidíme se příští rok!

Pak už započal pavouk a hned po jeho prvním kole nastal zvláštní úkaz - v semifinále středních škol zbyly už jen 4 týmy z hostující školy (se svými nevyslovitelnými názvy MGSZŠVOŠZV...). Tím pádem automaticky zabraly všechna postupová místa a ostatním nic nenechaly. U základek to ale tak jednotvárné nebylo, týmy s takovým názvem se v poslední čtyřce vyskytovaly pouze 2. Proti nim statečně nastoupily týmy zastupující gymnázium Kostka a základní školu INTEGRA.

Hrálo se dál. Ve středních školách nastal bratrovražedný souboj. Nakonec ale proběhl v klidu a bez větších dramat, protože všichni už měli ukrutný hlad a chtěli na oběd.

V kategorii základek nastal zvrat a tým MGSZŠVOŠZV H byl ve finále poražen týmem :), kterému pomohl k vítězství i vítězný kohout, darovaný pro štěstí, a tým MGSZŠVOŠZV T po urputném rozstřelu prohrál a nechal 3. místo týmu Kostka G1.

1. místo MGSZŠVOŠZV (Masarykovo gymnázium, SZdrŠ a VOŠ zdr., Vsetín) ve složení: David Halmazňa, Jakub Schön, Jakub Zálešák, Jáchym Pospíchal, Tomáš Svoboda
2. místo MGSZŠVOŠZV X (Masarykovo gymnázium, SZdrŠ a VOŠ zdr., Vsetín) ve složení: Jiří Pospíchal, Matěj Kopecký, Jiří Kostka, Štěpán Adamec, Daniel Ščotka
3. místo MGSZŠVOŠZV Q (Masarykovo gymnázium, SZdrŠ a VOŠ zdr., Vsetín) ve složení: Martin Dvořák, Martin Nerodil, Tobiáš Václavek, Julián Kaňát, Eliška Naňáková
Přejít na detail turnaje