Kapitáni na palubě vždy poslední aneb velká výhra nad ledovcem Lost Ice

04.11.2022 | Adéla Matejzíková | Soutěžní kola
Ačkoliv venku vládlo pochmurné počasí, v aule gymnázia v Zábřehu bylo veselo a vládla přátelská atmosféra. Týmy základních škol mezi sebou vedly napínavé turnaje, které nejednou skončily remízou. 

Z celkových 13 týmů, mezi které patřili třeba Hlavně originálně, barevné Pastelky, Bažanti ze Zábřeha či 3K, postoupilo do play-off osm nejšikovnějších týmů.
Nakonec se v play-off utkali například Pekaři s Hrabišinskou sqvadrou, která Pekaře rozmetala na drobky. Nejnapínavější byly ovšem zápasy o 3. a 4. místo, které byly sledovány snad každým hráčem v místnosti. Zápal pro hru Rebely zachránil a obhájili 3. příčku nad již zmiňovanou Hrabišinskou sqvadrou. Střet Kapitánů a týmu Lost Ice byl opět zápasem na ostří nože. Až do poslední minuty nebylo jisté, kdo se umístí na 1. místě a odnese si s sebou pohár a cenu. Nakonec Kapitáni obhájili pravidlo, že správný kapitán zůstává na palubě jako poslední a Lost Ice nechali plavat na 2. místě.

1. místo Kapitáni (Základní škola a Mateřská škola, Loučná nad Desnou) ve složení: Martin Pupík, Matěj Martinčík, Adéla Ptáčková
2. místo Lost ice (Základní škola, Loštice) ve složení: Marie Konečná, Jiří Vlček, Dominik Tichý
3. místo Hrabišínská sqvadra (Základní škola a Mateřská škola, Hrabišín) ve složení: Anna Štívová, Ivo Paškov, Dan Šafář
Přejít na detail turnaje