GML přišlo, zahrálo a zvítězilo!

03.11.2022 | Hana Bičánová | Soutěžní kola

Studenti nižšího Gymnázia Matyáše Lercha skvěle následují své předchůdce a v XO JUNIOR dokázali na Obchodní akademii, SOŠ knihovnická a VOŠ opět jako škola zvítězit. Ve finálovém bratrovražedném souboji vyhrál tým GML Ǿ nad GML Œ.

Devatenáct týmů ze brněnských a mimo brněnských základních škol se sešlo na Obchodní akademii na Kotlářské.  Po prezenci a rozlosování do skupin začala prezentace, kde jsme přivítali většinu úplných nováčků, a také představili spolupořadatele MUNI a partnery naší soutěže. Následoval přesun do tříd, kde již hráči mohli zasednout za stoly a zkřížit své linery.

Začal krutý boj o dvě postupová místa do play-off. Boje byly neskutečně napínavé. Ve čtyřech skupinách jsme měli možnost zhlédnout všechny variace možných výsledků. Ve skupině A a C byl velký boj o druhá postupová místa. V áčku rozhodl počet celkových výher, ve skupině C stačila výhra ve vzájemném zápasu. Ve skupině D jsme nevěděli do poslední chvíle, kdo bude druhý postupující. Jediná skupina B měla jasné postupující. Po odehrání všech zápasů ve skupinách se s námi rozloučily týmy KrtciZeZbýšovskéNory, NevimZbýšov, AmatérskáSkupinaZbýšov (ZŠ Zbýšov), xoxo (ZŠ a MŠ Křídlovická), SK Žatčany, Blue Sharks, Krokodýli (ZŠ Újezd u Brna), Zabijáci (Gymnázium J. G. Mendela ), MUTĚPIŠCI (ZŠ Mutěnická), Gymum Šqwoři (Gymnázium P. Křížkovského), Gyby 2 (Gymnázium Brno-Bystrc)

Pokračovat mohlo jen 8 nejlepších týmů. Není náhoda, že 2 týmy byly právě z GML. Doplnily je týmy Ajajonichcouzasnazevtymu (Gymnázium T. G. Masaryka Zastávka,) PIŠMUŤÁCI (ZŠ Mutěnická), Durmani (ZŠ Újezd), Gyby 3, Gyby 1 (Gymnázium Brno-Bystrc), KřižáciZeZbinglu (ZŠ Zbýšov). Play-off bylo plné remíz a vyrovnaných her. Jednou křížky válcovaly kolečka a poté měla kolečka navrch. Do semifinále se už probojovaly pouze dvě školy a naráz zde byl souboj nejen samotných týmů ale celých škol.  Sladkou odměnou pro finalisty byly čtyři postupová místa do krajského turnaje, které si dnes odneslo Gymnázium Matyáše Lercha a Gymnázium Brno-Bystrc.

Nekonečný boj o pohár nakonec vyhrál tým GML Ǿ  a porazili tak své kolegy GML Œ. Jde vidět, že na GML mají asi nějaký tajný recept!

 

1. místo GML Ǿ (Gymnázium Matyáše Lercha, Brno) ve složení: Johana Čechová, Jan Slavík, Erik Weber
2. místo GML Œ (Gymnázium Matyáše Lercha, Brno) ve složení: Max Denemarek, Erik Weber, Johana Cechová
3. místo Gyby 3 (Gymnázium Brno-Bystrc, Brno) ve složení: Šimon Horák, Jan Komárek, Pavlína Krystková
Přejít na detail turnaje