Na Gymnáziu Mozartova vyhráli Mozart Two

10.11.2022 | Lucie Bílá | Soutěžní kola

Na Gymnáziu, Pardubice, Mozartova 449 se dnes utkalo 16 soupeřivých týmů. Do play-off se nakonec probojovalo 8, i když jen o fous, a nakonec do krajského turnaje postupuje 7 týmů. Výhra zůstává na domácí půdě týmu Mozart Two.

Po rozlosování týmů do skupin jsme se všichni natěšení odebrali do dvou tříd, kde mohly začít první souboje. V prvním zápase soutěžící nastartovali svoje taktiky, které potom uplatňovali dále. Jelikož týmy: Pistole, D.E.N.I.S.42, Hezouni a LIGMA byly ze stejné školy (EDUCA Pardubice), navzájem se i přes soutěživost podporovaly, a to dodalo přátelskou atmosféru mezi týmy. Takto se podporovaly i ostatní týmy ze stejných škol jako například OAPCE - Seniorská sestava a OAPCE Juniorská sestava z Obchodní akademie.

Z obou tříd nakonec postoupilo do play-off 8 týmů, které bojovaly, jak jen mohly. Toto bojové nasazení se vyplatilo právě OAPCE - Seniorské sestavě z Obchodní akademie, Holičákům z Holické automobilové školy, Mozart Two a Oxymóron crew z Gymnázia Mozartova.

Smutek ostatních týmů z nepostoupení do play-off ale brzy přešel v napětí, kdy všichni pozorovali své spolužáky ze stejné školy nebo soupeře, jak proti sobě hrají. Najednou ale hry začaly komplikovat remízy. Stříbrňáci, kteří bojovali proti Prvákům z Rybitví měli stejné skóre, a proto se dali do souboje kapitán proti kapitánovi. Celá místnost se proto okolo nich seběhla a všichni netrpělivě čekali na výsledek. Hrálo se totiž o postup do krajského turnaje (o 7.místo). Nakonec vyhráli Prváci z Rybitví.

Souboj o 1. místo byl také velmi napínavý. I přes to, že OAPCE Juniorská sestava a Oxymorón crew nepostoupily do boje o 1.místo, se snažily, co nejvíce podpořit svoje spolužáky z týmů OAPCE Seniorská sestava a Mozart Two. Souboj, který trval poslednímu duelu 14 minut z 15 minut (bylo to jen tak tak) nakonec vyhrál tým Mozart Two z Gymnázia, Pardubice, Mozartova.

Počáteční napětí se postupem času ale rozvolnilo, a nakonec si všichni souboj ve finále užili.

1. místo Mozart Two (Gymnázium, Pardubice, Mozartova 449, Pardubice) ve složení: Jan Brožek, Adam Le, Robin Novotný, Lukáš Machurek, Matěj Bureš
2. místo OAPCE - Seniorská sestava (Obchodní akademie a JŠ s právem SJZ, Pardubice) ve složení: Barbora Hájková, Jana Sochová, James McIntyre, Simona Chybová, Duc "David" Nguyen
3. místo Holičáci (Střední škola automobilní Holice, Holice) ve složení: Radim Štefánek, Lukáš Štěpánek, Jakub Sedláček, Viktor Pražák, Jáchym Zvára
Přejít na detail turnaje