Kluci z vesnice to ve městě vyhráli

01.11.2022 | Vojtěch Bžatek | Soutěžní kola

Škola ekonomiky a cestovního ruchu v Jihlavě uvítala první listopadový den týmy ze Základních škol. Celkem 12 týmů se v 8:30 sešlo, aby se střetly ve své oblíbené hře pIšQworky. Některé týmy nechtěli nic nechat náhodě a stejně tak, jako profesionální sportovci, tak i oni raději dorazili na místo turnaje o chvilku dříve, aby se stihli aklimatizovat na budoucí těžká střetnutí.

Hned od prvního přivítání bylo poznat, že všechny týmy využili kovidové pauzy pro zdokonalení svých schopností. Každou volnou chvíli využívali pro připomenutí si svých osvědčených vítězných postupů. Ale vyhrát může jen jeden. Byť sázce bylo mnoho, nejen pohár pro vítěze a desková hra od partnera soutěže Albi, ale i postup do Krajského turnaje, tak se celý den odehrával ve velmi přátelském duchu. Jak žáci, tak i učitelé jasně dokázali, že na Vysočině žijí pouze usměvaví a společenští lidé. Dokonce i padaly návrhy na meziškolní přátelské cvičné utkání před začátkem příštího ročníku. 

A jak toto přátelské utkání tedy probíhalo? Hned po úvodní prezentaci si kapitáni týmů vylosovali soutěžní skupiny, ve kterých ověří své síly, schopnosti a znalosti. Nejlépe na tom byly týmy Beetles z Biskupského gymnázia Žďár nad Sázavou a Popeláři ze Základní školy Zhoř, které obsadily favorizující první pozice ve skupinách. Že jim, ale ostatní šlapou na paty se měli přesvědčit hned ve čtvrtfinále v play-off. Hned tři remízy a tři rozstřely dokázaly, že ostatní jim šlapou na paty. Byť se přes první kolo pavouka dostaly, tak na druhé už nestačily. PastonBR a Kluci z vesnice jim v semifinále ukázaly, že právě oni se chtějí poprat o celkové vítězství v turnaji. Po těsném finálovém zápase, s nejmenším možným rozdílem, nakonec zdvihli pohár pro vítěze Kluci z vesnice a na svoji Základní školu Batelov vezou zasloužené vítězství. 

Závěrem bych chtěl poděkovat škole za vřelé přijetí a postupujícím týmům popřát hodně zdaru na krajském turnaji.

1. místo Kluci z vesnice (Základní škola a mateřská škola, Batelov) ve složení: Tadeáš Klaus, Vojtěch Havelka, Roman Procházka
2. místo PaStonBr (Základní škola a Mateřská škola, Stonařov) ve složení: Elena Nechvátalová, Aneta Štrejbarová, Filip Zvěřina
3. místo Popeláři (Základní škola a Mateřská škola, Zhoř) ve složení: Ondřej Kašík, Rostislav Rozehnal, Aleš Rosa
Přejít na detail turnaje