Dívky se v Mohelnici postavily Legendárním

06.11.2013 | Jiří Kazda | Soutěžní kola

Sedm statečných týmů ze čtyř škol se tohoto trochu pošmourného a částečně slunečného ráno sešlo v Mohelnici, aby svedlo strhující bitvu o jediné postupové místo z tohoto malebného města.

Derby, které se zde konalo minulý rok pouze mezi domácí Obchodní akademií Mohelnice a Gymnáziem Zábřeh oživily týmy ze základních škol Loštice a Úsov. Prostory pro pořádání turnaje byly více než dostatečné a dorazivší hráče natolik zaujala deskovka Pentago, že se ani nesháněli po míčku na stolní fotbálek, který se nacházel na chodbě.

Začátek turnaje byl bleskový, za hodinu byly odehrány základní skupiny. Nováčci ze základních škol předváděli dechberoucí výkony, avšak na veterány z minulého roku nestačili, a proto jsme s nimi po odehrání základních skupin museli rozloučit. Jednoznačně nejlepší výkon převedly slečny z týmu GyzaGirls (Gymnázium Zábřeh), které nebyly ve skupinách bez rovnocenného soupeře. Dále je do play-off doplnily další tři týmy z výše zmíněné školy.

Zde čekala na GyzaGirls težká zkouška v podobě týmu Gyza 3. Holky si už nebyly tak jisté v kramflecích a došlo i na rozstřel, který těsně v časovém limitu vyhrála Anna Zimová. Jinak než legendárním vítězstvím týmu Legendary ani druhý semifinálový zápas nemohl skončit a tým Gyza 2 se přesunul do boje o třetí místo. GyzaGirls se ve finále hrdinně utkaly se svými legendárními spolužáky, avšak na krajský turnaj do Olomouce se podívají jen ti lepší z nich. Dnes se jimi stali Legendary.

1. místo: Legendary (Gymnázium Zábřeh) ve složení: Matěj Hamala, Tomáš Deutsch, Jiří Pchálek, Jakub Suchý, Patrik Ehrenberger).

2. místo: GyzaGirls (Gymnázium Zábřeh) ve složení: Aneta Peková, Marie Žváčková, Anna Zimová, Vlasta Ohlídalová, Hana Krišová.

3. místo: Gyza 2 (Gymnázium Zábřeh) ve složení: Jakub Suchý, Vojtěch Hamala, Stanislav Tempír, Filip Papoušek, Lukáš Kubíček.

4. místo: Gyza 3 (Gymnázium Zábřeh) ve složení: Viet Duy Nguyen, Radka Holinková, Pavel Pek, Anna Jílková, Jaroslav Drážný.

Galerie

Galerie na Facebooku

1. místo Legendary (Gymnázium, Zábřeh) ve složení: Matěj Hamala, Tomáš Deutsch, Jiří Pchálek, Jakub Suchý, Patrik Ehrenberger
2. místo GyzaGirls (Gymnázium, Zábřeh) ve složení: Aneta Peková, Marie Žváčková, Anna Zimová, Vlasta Ohlídalová, Hana Krišová
3. místo Gyza2 (Gymnázium, Zábřeh) ve složení: Jakub Suchý, Vojtěch Hamala, Stanislav Tempír, Filip Papousek, Lukáš Kubíček
Přejít na detail turnaje