pIšQworky poprvé ve Strakonicích!

06.11.2013 | Klára Kunclová | Soutěžní kola

Letos poprvé se strakonické gymnázium stalo místem pIšQworkářské soutěže, a hned si připsalo vítězství.  Jak se jim to povedlo, a jaké bylo celé klání se dovíte na dalších řádcích.

Středeční den se ve Strakonicích a okolí nesl ve znamení křížků a koleček. Na místním gymnáziu se utkalo hned 13 týmů z jižních Čech. Pětašedesát studentů tak mělo možnost poměřit své síly ve hraní piškvorek a zaplňovalo herní archy o sto šest.

Jejich utkání byla v mnoha ohledech výjimečná. Účastnilo se přes 20 holek, které tak nabouraly ryze mužské hrací pole. Navíc se účastnily také týmy žáků z písecké základní školy J. K. Tyla. A že na to kluci ze základky fakt mají, dokázali tím, že se rovnou dostali do play off!

Nejkřehčím týmem byly pIšQworačky, které do Strakonic přijely z nedaleké Volyně. S nápadem jít na pIšQworky přišly holky na své škole samy. Dokonce si i musely shánět učitele, který je zaštítí a doprovodí. Bohužel se i přes veškerou snahu a stylový název do play off nedostaly.

Čistě mužské zástupce měl naproti tomu tým Alfa ze Střední rybářské školy ve Vodňanech. Rybáři se nenechali zahanbit. PIšQworky nejsou u nich na škole výjimečnou záležitostí, letos se účastnili už počtvrté. Trénink byl znát a kluci byli jediní, kdo se v konkurenci pořadatelského gymnázia probojoval do TOP čtyřky. Se strakonickými Vachcáty si dokonce střihli souboj o první místo.

O třetí místo spolu soupeřily týmy Zběsilé opičky a Méďové. Díky jejich roztomilým názvům docházelo k úsměvným situacím, například hláška: ,,Méďové jsou na záchodě“ jednoznačně zabodovala. Méďové se předvedli i v zápase a odnesli si tak diplomy za krásné třetí místo.

A kdo nakonec sesbíral nejvíce bodů? Pojďme se podívat na konečné výsledky.

1. místo: Vachcáti (Gymnázium Strakonice): Dan Pacák, Alena Harantová, Radomil Samek, Antonín Prantl, Dominik Staněk.

2. místo: Alfa (Střední rybářská škola a Vyšší odborná škola vodního hospodářství a ekologie, Vodňany): Filip Seifried, Petr Vojta, Martin Kareš, Petr Ipser, Vojtěch Vondruška.

3. místo: Méďové (Gymnázium Strakonice): Jiří Brožovský, Jakub Novák, Filip Říský, Adéla Brejchová, Nikola Hanušová.

Galerie


Galerie na facebooku

1. místo Za Špagety (Gymnázium J. V. Jirsíka, České Budějovice) ve složení: Václav Rozhoň, Ondřej Hlaváček, Wilhelm Schmidtmayer, Martin Vančura, Jan Nestával
2. místo ópéčka (Střední škola obchodní, České Budějovice) ve složení: Jana Vobejdová, Jiří Berka, Václav Špeta, Huy Hung Roman Tran, Ta Sy Mates Thanh
3. místo KPBS (Gymnázium, České Budějovice) ve složení: Václav Šmíd, Jan Kučera, Daniel Drnec, Jan Mašek, Petr Strejčev
Přejít na detail turnaje