V Jindřichově Hradci vítězí domácí Lesníci!

18.06.2013 | Jan Šebek | Soutěžní kola

V pIšQworkách nerozhodují svaly, výška ani věk. Hlavní faktory pro spojení výherní „pětky“ jsou zkušenosti, vytříbená logika, zvládnutá nervozita, kreativita a mnohdy začátečnické štěstí. Všechny tyto stránky se potkaly i na našem turnaji základních škol, konaném na GVN v Jindřichově Hradci… 

Celé  dopoledne bylo v duchu křížků a koleček. Sponzoři dodali poslední kousky darů a věcných cen a vše bylo, ač s drobným minutovým zpožděním, kterému se snad ani nedá vyhnout, připraveno na zahájení samotného turnaje. V tu dobu už i týmy, které v průběhu rána přicházely, zapisovaly se a již jen čekaly ve společné místnosti, byly připraveny a řádně natěšeny na hru.

Shromáždili jsme se tedy u projekce a slova se ujal hlavní organizátor, seznámil týmy s pravidly, průběhem turnaje, rozdělením učeben a poodkryl pár cen, aby měly týmy větší motivaci do hry.

Turnaje se zúčastnilo celkem 13 týmů, všechny dorazily, a tak se mohlo začít dle předpřipravených tabulek a plánů. Týmy byly rozděleny do 4 skupin. Skupina A,B,C po třech týmech, skupina D po čtyřech. V skupině se utkal každý s každým a dle získaných bodů pak postoupily dva nejlepší do PAVOUKA.

Vše probíhalo bez větších problémů a kolapsů a jediné větší vzrušení byl vyrovnaný počet bodů, scóre a vzájemného zápasu dvou týmu, které se praly o postup do pavouka. Tady musel rozhodnut nadstavbový zápas dvou vybraných hráčů.

Následovala krátká pauza pro postupující týmy, během které si mohli soutěžící odpočinout a pořádně se připravit na zápasy, kde už šlo o všechno. Do semifinále postoupili favoriti základních skupin a napětí začalo houstnout. Do finále postoupil domácí tým Lesníci a spolu s nimi tým z místní 5. základní školy AT Řezníci. O třetí místo svedli vyrovnaný souboj Nerdi a BPPF, nakonec 3. místo slavili mladičtí BPPF. A šlo se do finále… To bylo pouze další z exhibicí zkušeného týmu Lesníků z GVN, a tak se mohli radovat z titulu.

Turnaj byl ukončen slavnostním předáváním cen a diplomů. Sláva vítězům čest poraženým!

Jan Šebek

1. místo: tým Lesníci (Gymnázium Vítězslava Nováka): Jiří Vrzal, Vojtěch Voráček, Michal Hejda

2. místo: tým AT řezníci (5. základní škola Jindřichův Hradec III): Petr Oliva, Hynek Havelka, Tomáš Chrt

3. místo: tým BPPF (Gymnázium Vítězslava Nováka): Vojtěch Veselý, Štěpán Daněk, Tomáš Albrecht            

Galerie

1. místo Lesníci (Gymnázium Vítězslava Nováka, Jindřichův Hradec) ve složení: Jiří Vrzal, Vojtěch Voráček, Michal Hejda
2. místo AT řezníci (Základní škola, Jindřichův Hradec) ve složení: Petr Oliva, Hynek Havelka, Tomáš Chrt
3. místo BPPF (Gymnázium Vítězslava Nováka, Jindřichův Hradec) ve složení: Vojtěch Veselý, Štěpán Daněk, Tomáš Albrecht
Přejít na detail turnaje