V Ústí nad Labem je dobojováno!

17.06.2013 | Thu Huong Pham | Soutěžní kola

Vedro, dusno a vzduch, který by se dal krájet. Přibližně tak by se dala popsat atmosféra na ústeckém Gymnáziu dr. V. Šmejkala v devět hodin ráno, 17. června 2013, to by totiž den, kdy se konal historicky první turnaj PIšQworek pro základní školy v Ústeckém kraji.

 

Soutěžící byli již od začátku sportovně naladěni a velmi potěšeni, že nemusí čekat až na střední školu, aby se mohli zúčastnit této oblíbené soutěže. Účast byla dnes poměrně vysoká, celkem sem dorazilo 11 týmů.

                Souboje byly velmi napjaté a vyrovnané, což ještě gradovalo napětí a očekávání vyhlášení vítěze. Jediné, co soutěžící mrzelo, bylo oznámení organizátorů, že bohužel nemohou postoupit dále do krajského a celostátního kola.

                Po dvou hodinách, které se soutěžícím musely zdát jako celá věčnost, jsme se konečně dostali do finále, kde se bojovalo o první čtyři příčky.  Po další hodině jsme se konečně dozvěděli vítěze a mohli se přesunout k vyhlášení a předání cen, které doprovázel výrok jednoho soutěžícího: „Já nejsem růžový plyšák!“.

Umístění na stupíncích slávy tedy bylo následovné: na prvním místě se umístil tým Hrouďáci reprezentující pořadatelskou školu, druhé místo obsadil tým Trapáci taktéž pocházející z Gymnázia a SOŠ dr. V. Šmejkala a na třetím místě se umístil tým International zastupující Základní školu Elišky Krásnohorské. Gratulujeme vítězům a čest poraženým!   

1.       Hrouďáci: Tomáš Vlasák, Šimon Vejlupek, Martin Endler; Gymnázium a SOŠ dr. Václava Šmejkala

2.       Trapáci: Michal Vaverka, Miroslav David, Filip Stehlík; Gymnázium a SOŠ dr. Václava Šmejkala

3.       International: Nguyen Van Minh, Xuan Trinh Tam, Anton Orechov, Základní škola Elišky Krásnohorské

Galerie

1. místo Hrouďáci (Gymnázium a SOŠ dr. Václava Šmejkala, Ústí nad Labem) ve složení: Tomáš Vlasák, Šimon Vejlupek, Martin Endler
2. místo Trapáci (Gymnázium a SOŠ dr. Václava Šmejkala, Ústí nad Labem) ve složení: Michal Vaverka, Miroslav David, Filip Stehlík
3. místo International (Základní škola, Ústí nad Labem) ve složení: Minh Nguyen Van, Tam Xuan Trinh, Anton Orechov
Přejít na detail turnaje