Ještě jste si nejistí, jestli se máte přihlásit? Tady máte deset důvodů, proč ANO!

30.09.2024 | Samuel Matej Takáč | Tipy a triky

Přemýšlíte nad účastí v letošních pIšQworkách? Váš tým zatím není definitivně rozhodnutý? Možná vám pomůže našich deset důvodů, proč byste tuto příležitost neměli nechat ujít. Věříme, že po přečtení bude vaše rozhodování o něco jednodušší!

1. Nové známosti

Každý rok se do pIšQworek zapojí více než 7 500 hráčů, kteří nejen navazují nová přátelství, ale i obnovují ta stará. Soutěž je skvělé prostředí pro týmovou spolupráci a pomáhá posilovat vazby mezi členy týmu - což se hodí i mimo hru. 

2. Věděli jste že…

V názvu pIšQworky se skrývají slova IQ a work, což není žádná náhoda. Tato soutěž je příležitostí ukázat, svou úroveň a výsledek času věnovaný přípravě. Přihlásit se může opravdu kdokoliv, bez ohledu na znalosti či zkušenosti. Stačí mít chuť hrát a učit se nové věci, stejně jako vytrvalost.

3. Teamwork

pIšQworky stojí na týmové spolupráci. Jen málokdy v životě dosáhnete něčeho sami, a proto vám tato soutěž umožní zjistit, jakým způsobem jste schopni přispívat ke společnému cíli. Možná odhalíte, že jste přirozený leader, nebo zjistíte, že vynikáte v jiných úlohách. Což vám pomůže nejen v soutěži, ale i v běžném životě.

4. A co ti naši jednotlivci…

Pro ty, kteří raději soutěží sami, je tu další ročník soutěže jednotlivců pro účastníky do 26 let. Tato kategorie je ideální pro ty, kteří se chtějí postavit výzvě samostatně a ukázat, co v nich opravdu je. Je to šance, která se už nemusí opakovat, tak jí neváhejte využít!

5. Zvládání stresových situací

pIšQworky nejsou jen o rychlém kreslení křížků a koleček. Jakmile zápas začne, atmosféra sa stává napjatou a každý hráč se maximálně soustředí. V takových momentech se může stát, že někdo podlehne panice. Proto je důležité zachovat klid, rozvážně přemýšlet a nenechat se unést emocemi (ani běžícími šachovými hodinami). V této soutěži se skutečně ukáže, jak dobře zvládate tlak a klidně přemýšlet i v stresových situacích.

6. Sport

Přestože se to na první pohled nemusí zdát, pIšQworky jsou sport, stejně jako šachy. Možná si kladete otázku, jestli jde spíše o disciplínu pro sportovce, nebo pro ty, kteří upřednostňují klidné sezení na židli. Bez ohledu na váš názor, pIšQworky jsou skvělý způsob jak se zabavit, odreagovat a zároveň se zapojit do něčeho, co spojuje soutěživost s intelektuální výzvou. Stejně jako v každém sportu, i zde je klíčové dodržování zásad fair-play, které vytvářejí prostředí respektu a úcty mezi hráči. Tento důraz na čestnou hru je to, co dělá pIšQworky sportem v pravém smyslu slova  – disciplínou, která spojuje lidi a nabízí jim možnost soupeřit v duchu přátelské rivality. 

7. Soutěživost

Pro ty, kteří milují výzvy a rádi soutěží, jsou pIšQworky jako stvořené. Během jednoho dne můžete porovnat své schopnosti s ostatními týmy a ukázat, kdo má nejlepší strategii a logické myšlení. Soutěživost tu najde své uplatnění a napětí bude na maximu.

8. A co ty ceny?

Pokud vás doposud nic nezaujalo, počkejte, až sa dozvíte o skvělých cenách od našich partnerů. Tyto odměny skutečně stojí za to! Na oblastních a krajských turnajích můžete vyhrát například krásné deskové hry od společnosti Albi, zážitek v zábavném centru TEPfaktor nebo různé vstupy na akce. Na Grandfinále budou ceny od portálu Jak se rychle naučit, například dobrodružství s programem Antarktida pro celou školu, nebo poukazy od seberozvojové společnosti Kamdu. Máte se na co těšit! 

9. Zdokonalení praktických dovedností

Soutěž vám pomůže nejen rozvíjet logické myšlení, ale i zlepšit soft skills a preciznost, kterou využijete nejen při hře, ale i v běžném životě. Kreslení křížků a koleček využijete například při testech nebo volbách. Schopnost rychle a dobře reagovat je cenná dovednost, kterou si tu můžete vypilovat.

10. Hromada zábavy

A nakonec – pIšQworky nejsou jen o soutěžení, ale i o zábavě. Soutěžící, organizátoři i diváci si užijí spoustu zábavy a odnesou si nezapomenutelné zážitky. V dnešní době jsou zábava a odreagování nesmírně důležité. Proč si neužít odreagování naplno?

Tak co říkáte? Je čas se přihlásit a zažít to na vlastní kůži! pIšQworky jsou příležitost, kterou byste si neměli nechat ujít.