Majonéza na eskalátoru a James Bond na vozíku aneb nejlepší názvy týmů 2022

29.11.2022 | Kateřina Marešová | Tipy a triky

Tak jako každý rok si účastníci pIšQworek nelámali hlavu pouze se strategií hry, ale i s vymýšlením úderného názvu týmu, pod kterým budou bojovat o věčnou slávu. Nyní jsou již turnaje v plném proud, a my už známe jména některých letošních legend. Část z nich postupuje a utká se společně na Grandfinále, ostatní budou muset prokázat sílu svého názvu rok příští. Pojďme se ale společně podívat na nejvykutálenější názvy letošních týmů. Která asi organizátorům zamotala jazyk a která se budou nejvíce vyjímat na diplomech? Čtěte dál a posuďte sami.

Přijít s originálním jménem je proces kreativní a dozajista nesnadný. Mnoho týmů v názvu ponechává úryvky z diskuze a my si jen můžeme domýšlet celou situaci. Mezi takové patří například Ajajonichcouzasnazevtymu,  ŽABÍ KLOBOUČCI na počest Matyho který dobrovolně odešel z našeho tým, NestihliJsmeVymysletNazevAleJinakToBerem..., Musíš to procítit nebo Rozhodně už se nejmenujeme nuňáci.

O zastrašení soupeře a projev síly se pokusili „Rýchlosť, sila, múdrosť“, NEBREČ, Aleš je frajer, Armáda krále Davida nebo smrt chtící pařez, daleko více týmů ale vykazovalo nejistotu a pochyby o vlastních schopnostech. Těmi byli kupříkladu Beznadějní, Co se našlo, Profesionální amatéři, The Last Two Braincells, IQ TYKVE, Jsme tady náhodou a v neposlední řadě chytrej a 5 blbců.

Mnozí se inspirovali minimalismem a své drahocenné minuty neztráceli vypisováním. Jedny z nejkratších názvů byly :), :-), NE, Ne!. Kreativitě se meze nekladou, ne vždy je toho ale využito. Nejméně času vymýšlení dozajista zabralo týmům FAKT NEVIEM, Jako loni, Je to jedno, Něco, Nevím, Nevym a tajnůstkářským Nepovím.

Do názvů též mnohdy pronikají kulturní reference, více i méně intelektuálního rázu. Setkali jsme se s Bylo nás šest, Už je nás pět, PRASÁTKO SLEZINA, We are létající Čestmír, Tajná Myškavěc a přijel dokonce James Bond na vozíku. Možnost politického vyjádření pak využil tým Anarchokapytalisti a STAN.  

Nechyběly ani vzpomínky na školu u najobľúbenejší predmet? Štvorec, Pentahydrát síranu měďnatého a výrazy, nad jejichž pravdivostní hodnotou bychom mohli polemizovat: 1+1=3. Po troše pátrání jsme rozluštili i 羅伯特 (údajně tedy Robert), který organizátory dozajista potrápil. Poetický nádech nesl název Mezihvězdný prach.

Zdaleka nejširší kategorii představovaly pochutiny a jídlo obecně. Někteří opět ilustrovali svou konkurenceschopnost (Divoké okurky, Hrubá mouka, Nejsme pecky v mandarince) jiní svou hodnotu viděli nízko (PiZzA rOhLíK zA 12 Kč). Vedle strohých a emočně nezabarvených názvů jako byl Rohlík, Houska, Chleba, KEBAB, Knedlík se nám ovšem naskytla i pestrá škála bizardních pokrmů. Mezi ně patří Kečupová kaše s bramborem, Kyselé okurky v čokoládě, Majonéza na eskalátoru či Vyklepané rezňe a suchý bobor. V roztomilosti za nás vedou Tři bramboři? a Vanilkové rohlíčky.

Názvy týmů každoročně stojí za to a my se těšíme, že se s částí účastníků ještě uvidíme. Postupujícím týmům držíme palce na Grandfinále a jsme zvědaví, jaké jméno ponese vítěz!