Veteráni, ukažte nám, kdo jsou praví králové pIšQworek!

18.10.2022 | Radek Hegenbart | Organizace

Pojďme se podívat na pár čísel. pIšQworky jsou tu oficiálně s námi už od roku 2008. To je 14 let, během kterých se u archů vystřídalo téměř 15 000 týmů, tedy přibližně 50 000 studentů. Kde jsou teď? Všude. Někdo podniká, někdo dělá na pásu, většina z nich pravděpodobně zapomněla na stovky hodin prosezených v lavici. Nikdo z nich ale nezapomněl na těch pár prchavých okamžiků, kdy naproti seděl někdo lačnící po vítězství s linerem v ruce. Pojďme si trochu zavzpomínat!

Za ty roky prošly pIšQworky rukama nespočtu schopných, nadšených a ambiciózních organizátorů. Soutěžilo se ve školách, vlacích, sirotčincích, na náměstích, ale vždy prezenčně. Minulý ročník přišlo neočekávané poprvé. Lavice vystřídaly obrazovky a linery zvuky klikání.

Tahle velká změna nám ale dala možnost vyzkoušet nápad, který se mezi organizátory předával z generace na generaci – rozbořit týmy a nechat zazářit jednotlivé soutěžící. A co víc, dát takovou možnost i hráčům, kteří o XO slyšeli naposled před maturitami. Myslím, že není třeba říkat, jak ohromný ohlas jsme obdrželi, vzhledem k tomu, že se do toho pouštíme tento rok znovu.

Takže pokud jsi vystřídal třídu za přednáškovku, volný čas za učení, nebo i školní sešit za služební noťas, zavzpomínej s námi na časy, kdy svět byl jednodušší a věnovat pár hodin piškvorkám nebyl problém. Přihlas se do Veteránů a ukaž těm holobrádkům, jak se hrálo za tvých časů!