To snad ne... Nejvtipnější názvy týmů aneb proč se sakra jmenujete takhle

09.11.2021 | Pavlína Skudová | Ostatní

Přihlašování na pIšQworky 2021 je už uzavřeno a nám se přihlásil rekordní počet týmů, které své jméno budou hrdě hájit v online turnajích. Tak se podívejme, která jména se možná na pohárech budou vyjímat.

V originalitě se meze nekladou, takže letos se nám kromě už klasických názvů XOXOXO, Křižáci, Křížek a Kolečko, XOXO, Křížky a kolečka, XtickO, Došla nám kolečka, OX, Guličky a krížik, OXidi,  Poslední křížková výprava, Křížkokoule atd., přihlásil třeba i tým se zkratkou PDT – piškvorkový dream team. Jak na to vám řekne tým Křížek a čtyři kolečka. XO v sobě skrývá mnoho asociací. Stačí vymyslet složeninu názvů piškvorky a mistři jako Piškmajstři, πškvorky nebo na to jít přes komoleninu názvu pIšQworky jako tým ŠqWarky či skrz rčení jako například S křížkem po funuse.

Někdy název vymyslet nejde, ale to nevadí „NO NAME, JANEVIM, My nevíme, NÁZEV TÝMU, NEŠLO NIC, Nevíme ještě” může být přece taky jméno. 

Podle jména jde třeba i poznat, že mezi soutěžícími je hodně znalců filmů a seriálů - ,,SNĚŽENKY” a ,,MACHŘI”, světoznámý film Avatar. Kdo by neznal seriály ,,CHALUPÁŘI” a ,,Sestřičky”, či ,,PŘÁTELÉ”.

Ale kromě znalců filmového průmyslu tu máme i milovníky jídla. Začínáme snídaní Suché pečivo, Pribiňáčci, Kostíci. Ano, nesmíme zapomenout na veledůležitý hlavní chod „Halušky” a ,,Škvarky”. Nesmí chybět sladká tečka nakonec, kterou si pro svůj název týmu vybralo i několik kolegů - Koblížci, Jahodové knedle, Palačinky. No a k večeři je podáván ,,Vypečenej bůček” + ,,Bramborová kaše s kečupem” a ,,Kapusťáci”.  K čokoládě se zas hlásí ,,Milky way”, ,,Lentilky” nebo Miňonky a mléčné výrobky zastupuje tým ,,Sýr” a zdravý životní styl doplňují soutěžící ,,LUŠTĚNINY”. 

Názvem se totiž dá říct cokoliv od lásky ke zvířatům (Dinosauři, Slepičky, Žabí tým, Mravenci nebo Mega najetý želvy) přes volební téma KŘÍŽKUJTE VOLNÝ BLOK. Důležité matematické vzorce zvolil tým ze Strakonic: (a+b)² se nerovná a² + b², tým z Jindřichova Hradce Pí na druhou. A co je pí nám může osvětlit tým Konstanta. Posíláme také pozdrav do Trutnova za fyzikální název:,, Církev Měření elektronického odporu v celých jednotkách bez užití číslovek”.

Název vás může charakterizovat ("ZABYJÁCI" (jsme tvrdí), Spadlý hrušky STARÍ PARDÁLI, Nukleární květáci, Kryptošlechtici z Chomutovic, Boží bojovníci, Ajnštajni na míru první, Tlupa Sigma Samců, 5 Nejvlivnější tým ČR, Útočné helikoptéry, Neporazitelní Zahradníci atd.) a vyzdvihnout váš zájem třeba o literaturu (BYLO NÁS PĚT, Bolo nás šest, Farma zvířat, Záminka nepsat z literatury, Prométheova Játra atd.). Ale někdy opravdu nevíme, co chtěl autor říci: < 3, 3 > - {3}

Trochu komplikovanější názvy z němčiny zvolily týmy Unterwassermani a Guten Tag. Možná na památku nového seriálu Černé vdovy se jeden tým z prešovského okresu pojmenoval švédsky ,,Svarta änkor”. Náhodné seskupení písmen, citoslovce, iniciály hráčů nebo název, na to se zeptejte týmů NGRCTOU, GYMGYMGYMRO+, Gvarza365, Ko1Le2Di3Pe4Ok5,Rhombicosidodecahedron, BNVVPP, Osssssss.

Nic ale nepředčí nejdelší název týmu: Popsaný blok, team za ROVNOPRÁVNOST křížků a koleček, neplýtvání papírem a kvalitní propisky, POPSANÝ BLOK soutěžící s nejlepšími plánem. Tímto posíláme pozdrav do matičky Prahy, na diplomech i pohárech se bude název určitě vyjímat.

Cenu za nejméně srozumitelný název získává: Liberum obstructionum de Pepo luna (🇰🇿🐐🐽🦥🕍🚃🥭🦍🦧🌚🤡).

Přejeme hodně štěstí týmům v chránění cti a hrdosti svého jména v online turnajích!