My, vy, oni aneb kdo se jak jmenuje

22.10.2019 | Václav Mašek | Organizace

I letos se přihlásilo do naší nemilosrdné bitvy křížků a koleček nespočet týmů s různými názvy. Některé jsou již klasikou, jiné jsou neotřelé, další podivné a několik jich je vyloženě bizarních. Pojďme se podívat, koho můžete letos na pIšQworkách potkat.

Některé týmy se jako každoročně vůbec s vymýšlením jména neobtěžovaly. A my to chápeme, vlastně proč ne, čas je cenná komodita a když nejde vymýšlení názvu hladce, je lepší vyplnit do formuláře jméno, jako Děláme na tom, Bez názvu, No name, Názov tímu nebo Zadejte jméno.

Samozřejmě máme opět spoustu týmu oslavujících svým názvem kulturu koleček a křížků, a to v jakékoliv stylistické formě. Proto se nemůžeme divit, že i letos potkáme týmy, jako jsou Xoxýci, OXymoron, Kolečka a Křížky, iks-o-iks, plan X.O, X FORCE, X-žáci, KOLEČKÁŘI s. r. o., XOXO, Kolečka a XXX.

Velké množství týmů s hrdostí v srdci převzalo jméno své vzdělávací instituce za své. Udělali to například Hoteláci, obchodniari - SOŠ hotelových služeb, Zdrávka, Stavaři, Gympláci nebo PIŠQWORKÁŘI ZE STAVEBKY.

Když už jsme u názvů škol, některé školy samozřejmě nevyslaly jediný tým, proto se pro jistotu očíslovaly. Sice nevíme, zdali podle výšky, počtu výher nebo pomocí generátoru náhodných čísel, s jistotou ale víme, že na některém turnaji potkáme Ašáky1 a 2, Gymnmost A,B a C, SPŠ Zlín A a B tým a také 1. A.1 a 1.A.2.

V oblibě jsou taktéž názvy inspirované historií. Jejich jméno nesou tři týmy, a to Křižáci, Křyžácy a Třetí křížová výprava. Vzhledem k tomu, že Křyžáci jsou z gymplu s právem státní jazykové zkoušky, budu to brát jako vtip.

Na druhou stranu kupříkladu tým Krutibrko šíří kolem sebe kulturu krásné češtiny a umírněných výrazů. Nikdo nemá rád na turnajích sprosté výrazivo a „krutibrko“ je tedy to nejhorší, co lze během turnaje vypustit z úst.

Některé týmy jsou si jisty svojí kvalitou, kterou prezentují již svým názvem, a možná některý z nich uvidíme na finále. A který že? No… možná OP, TOP 5, Ti lepší, Legendy nebo Ti první.

Na druhou stranu jsou zde i týmy, které by na sebe možná celoživotní úspory nevsadily. Alespoň to prezentují svým název. Například V posledním tažení, lúzrz, Drsné ako hladká múka a Laxní přístup. Tým Náhradníci nejspíše také nemá ty největší ambice…nebo se pletu? Ani týmu Malý píva netušíme, zdali jde o reflexi jejich výsledků nebo o zálibu ve zlatavém moku podávaném ve střídmějších dávkách.

Piškvorky jsou v první řadě logická hra a logika je odvětví matematiky. A tak nikoho z nás nepřekvapilo to, že se v názvech týmů objevily i odkazy na matematiku. Letos se budeme těšit například na týmy X=0,x=0, πŠQ-gyrec a Dekadický logaritmus.

Na turnajích nepřivítáme jen matematiky, ale i milovníky Sci-Fi. Pro někoho bude název týmu Raxacorricofallapatorius působit jako podivná změť písmen, ale každý milovník britských vědecko-fantastických filmů zbystří. (Ale pro pořádek, píše se Raxacoricofallapatorius, ne Raxacorricofallapatorius, lidi. :D )

Někteří se obávali, že nezvládnou náš registrační proces na první dobrou. A kdo, ptáte se? Třeba tým Sorry, jen zkouším jestli moje registrace byla v pohodě měl nejspíše minimálně špatný pocit a raději se ujistil.

Nejdelší název týmu, který se nám registroval, je letos Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris blandit aliquet elit, eget tincidunt nibh pulvinar a. Cras ultricies ligula sed magna dictum porta., kterým statečně konkuruje Matejova army spolu s Mišom, Filipom, Maxom a Tomášom - Je na čase to vzdať! nemáte šancu! Nemáte kam utiecť! Brno je naše! Rozbijeme všetkých a všetko!!! Pojďte je zkusit trumfnout, protože hergot, proč ne. Vy to na diplomy nevyplňujete, žejo.

A samozřejmě nechybí ani tým Pišqvorky Jaromíra Soukupa.