XO 10: Dočistové dočista zaútočili na pIšQworkové zlato

11.10.2018 | Anna Švaňhalová | Interview

Ač od třetího ročníku pIšQworek uběhlo již několik let, zážitky z něj jsou stále silné. Na XO 2010 zavzpomínal Petr Velinský, který s týmem Dočistové útočí z Gymnázia Uničov obsadil na finále druhé místo.

Co se ti vybaví, když se řeknou pIšQworky?

Takticky logická hra, která je přitom tak jednoduchá. Hra, kde stačí spojit pouze 5 stejných symbolů, aby hráč zvítězil.

 

Jak vzpomínáš na pIšQworky 2010? Byly pro tebe něčím jiné než XO 2009, kterých ses účastnil taktéž?

Vzpomínky jsou natolik čerstvé, jako by se turnaje odehrávaly včera. Na rok 2010 vzpomínám především proto, že jsme se v celorepublikovém finále umístili jako druhý nejlepší tým.

 

Bral jsi přípravu soutěž profesionálně?

Naprosto profesionálně! Vytiskl jsem ve Wordu šablony hracího pole a trénovali jsme taktiku SWAP1. Ta měla v té době oproti SWAP2 velké slabiny. Taktéž jsme si poměřovali síly s ostatními hráči na webu www.piskvorky.com.

 

V roce 2009 jsi soutěžil za tým Dočistové útočí, o rok později jste název zkrátili na Dočistové. Pamatuješ si ještě, jak tento název vznikl?

Ano, velmi jasně. Náš spolužák jednou prohlásil, že jsme DOČISTA blázni, když hrajeme piškvorky všude a za každé situace. Hráli jsme pod lavicí, na lavici, o přestávce nebo až do noci doma na internetu.

 

Vzpomeneš si, kdy jsi poprvé hrál piškworky a jak ten zápas dopadl?

Byl to školní turnaj v září 2008. Vyhrál jsem snadno, a právě tehdy jsem si piškvorky naprosto zamiloval.

 

Vzpomínáš si, jak ses o pIšQworkách dozvěděli?

V roce 2008 k nám do třídy přišla paní učitelka z matematiky. Řekla nám, že se budou poprvé pIšQworky pořádat a zeptala se, zda nechceme utvořit týmy.

 

Jaký máš nejšílenější zážitek z pIšQworek?

Před každým turnajem jsme se všichni sešli v restauraci a místo hodin tělocviku jsme intenzivně trénovali.

 

Doporučil bys pIšQworky i ostatním studentům?

Určitě bych je doporučil všem studentům středních škol. Soutěž pIšQworky mi dala nezapomenutelné vzpomínky, které se mi vždy při pohledu na vitrínu s poháry na chodbě gymnázia vybaví.