XO2015: XO jsou výzva.

26.11.2017 | Petra Plachá | Ostatní

Máte rádi výzvy? Tak to by se vám určitě líbil osmý ročník pIšQworek, který nabízel výzvu postavit se soupeři už ve svém mottu. Využil toho počet týmů, který nepřekonaly ani XO 2016.

 

Bude to velký. Bude to výzva. Slibovaly pIšQworky všem natěšeným soutěžícím. Taky se tak stalo. Zaznamenalo se do té doby historicky nejvíce českých hráčů a XO začaly být jako doma i na Slovensku. Zúčastnilo se 137 slovenských týmů ze 64 škol a počet turnajů na Slovensku se zvýšil na 8. Tento ročník byl výzva i pro organizátory, a tak se nově zaškolilo přes 74 pomocníků na oblastní turnaje.

pIšQworky 2015 v číslech:

  • Oblastní a krajské turnaje 115
  • Týmy na oblastních turnajích 1235
  • Přihlášené školy 569
  • Studenti ve školních kolech 33 000

V roce 2015 se 27. listopadu na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity odehrálo to, co už všichni dobře znali. 24 skvělých týmů z České republiky a Slovenska se přišlo utkat o titul nejlepšího středoškolského piškvorkáře na grandfinále 2015. I když jim dal tým Váša a jeho kamarádi pěkně zabrat, nejlepšími se nakonec ukázali Haklarmy. Jak to celé vypadalo, se můžete opět dozvědět ve videu z finále.

„Na XO2015 jsem stejně jako v předchozím ročníku byla vedoucí organizace turnajů, oba tyto ročníky mi trochu splývají, každopádně vzpomínám, jak jsem po finále nemohla uvěřit, že se opravdu povedlo společně zorganizovat více než sto turnajů. Nikdy nezapomenu, jak mi jeden organizátor ráno před turnajem telefonoval, že škola je vytopená a nemůže v ní být turnaj (nakonec byl v jiné budově školy), nebo když jsem si cestou na svůj turnaj zapomněla peněženku a neměla peníze ani na autobus, abych tam mohla přijet. A především bych chtěla poděkovat všem organizátorům, hlavně těm, kteří byli ochotní jet na poslední chvíli do ne zrovna blízkých destinací turnajů.“ Takhle na XO 2015 vzpomíná bývalá vedoucí organizace Soňa Turečková.

I tento ročník provázela nápaditá kampaň. Web a facebooková stránka soutěže se už stala zvykem, ale v roce 2015 rozšířily pIšQworky svoje působení i na Instagram. Maskoty tohoto ročníku se stali kocour Felix a pes Charlie, na které můžete narazit třeba na plakátech. Kromě toho veselé příspěvky, články a reporty z turnajů znovu doprovázel i oficiální klip soutěže.

pIšQworky 2015 opět vzaly útokem náměstí po celé České republice, odneslo to 17 měst, mezi kterými byste našli i Prahu, České Budějovice nebo Liberec. Na to, jak se s touhle výzvou poprali organizátoři, se můžete podívat na neoficiálním videu z této akce.

Další úspěšný ročník oblíbené a hravé soutěže je za námi. Články v novinách, počty týmů a nadšení organizátoři vám to mohou dokázat. V dalším článku už nás čekají jen pIšQworky 2016, společně s posledními vzpomínkami a zajímavostmi.