Kdo letos obhájí jméno svého týmu aneb v originalitě se meze nekladou

05.11.2017 | Františka Orságová | Ostatní

Přihlašování na pIšQworky 2017 je už uzavřeno a nám se přihlásil rekordní počet týmů, které své jméno budou hrdě hájit v oblastních turnajích. Tak se podívejme, která jména se možná na diplomech budou vyjímat.

V originalitě se meze nekladou, takže letos se nám kromě už klasických názvů X, Křižáci, Kolečka, XOXO, Křížky a kolečka, Xmeni, Pět křížků, XaO atd., přihlásil třeba i tým se zkratkou nové organizace SPD (sdružení piškvorkových dobrodruhů). Jak na to vám řekne tým Křížky Sázíme Červené i Modré. XO v sobě skrývá mnoho asociací, protože Piškvorky is not dead. Stačí vymyslet komoleninu názvu pIšQworky jako šQwoři nebo na to jít přes oxymóron jako týmy Kulaté křížky, Prekrížené krúžky nebo Zakrúžkované krížiky, vysvětlení necháme na samotném týmu Oxymóron.

Někdy název vymyslet nejde, ale to nevadí NO NAME, Bez názvu, Bezejmenný tým, My, No comment ..., Název týmu, JoToNevim, Nevím, Nevím kámo nebo JaFaktNevim může být přece taky jméno. Kolegové z Trenčína na to mají jiný názor načo názov.A za vše mluví tým: Na nic jsme nepřišli a je to na tobě. A kapitán vzkazuje: Já nechci bejt kapitán. My zase vzkazujeme týmům, aby to nevzdávaly předem: Beznadějný případ, No chance, Mytonehrajem, PC Nemáme tu co dělat, PC Nám se nechce, v 11 jedeme domů a Dohrajem a půjdem. Protože někdo v tom má jasno jako týmy Kouknu a vidim a Veni vidi vici.

Podle jména jde třeba i poznat, že mezi soutěžícími je hodně milovníků řízků i řízečků. K čokoládě se zas hlásí Kinder mléčný řez a zdravé ovoce zastupují Akademičtí Grepfruiti. Názvem se totiž dá říct cokoliv od vyznání lásky Milujeme Natálku, uklidnění soupeře No stress (nebo naopak - STRESUJÍCÍ SITUACE) až po slavný výrok Nechť je funkce, konec citace. Vlastní matematickou teorii zvolil tým z Třebíče: Pí se rovná přesně tři a tým z Prahy 3,3333 vesmíru.

Název vás může charakterizovat (Rurální autisté z Hané, Chalani z vidlákova, Valaši z Brumova, Kanálová mřížka AKA Kult Petra Levinského, PRYNCEZNIČKY Z ŽŮŽOVÉ ŘÍŠE, Klub rváčů, Pozůstatek, Ulejváci, My čtyři a ještě Adam atd.) a vyzdvihnout vaše přednosti (Filda má velký svaly, Výjimeční, Jsem Batman, Brain masters, O kolečko víc atd.). Ale někdy opravdu nevíme, co chtěl autor říci: Chlápje najvjéce chlípá. Jméno své škole hrdě hlásí tým MGSZŠVOŠZV, již několikátý rok i ve finále. Z finále se známe též z Methanolem, Ethanolem, ale letos nastupuje 3. generace Propanol.

Trochu komplikovanější názvy z němčiny zvolily týmy Sehenswürdigkeiten a Krankenwagen. Možná na památku hlavního města Srí Lanky se jeden tým z Jihomoravského kraje pojmenoval Šrí Džajavardanapura Kotte. Týmy 島田半蔵 主要(Hanzo main) a ПIQΣƧ ƬΣΛM ӨΉЯΛDΛ se nenechaly omezit jen na latinku. Náhodné seskupení písmen, citoslovce, iniciály hráčů nebo název, na to se zeptejte týmů Lablababla, Alabamachšudlnudl, ŠKRRR ŠKRRR, elechalafalamatakiti, KIMIHIŠLIDIKI, TOPELUDOKUMA. Jeseník zastupuje tým OTORHINOLARINGOLOGOVÉ. Ne jednomu se zlomí jazyk na názvech, co si vybraly týmy z Plzeňska. Zkuste si říci osobní jazykolam týmu Blb vlk pln žbrnd zdrhl hrd z mlh Brd skrz vrch Smrk v čtvrť srn Krč, a pokud to nejde, tak si můžete zanadávat Himlhergotdonrvetrkrucajselement.

Nic ale nepředčí nejdelší a nejméně srozumitelný název Elitní Sebranka Barbarú Kapitána Śpeka Džerouva neboli Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz. Tímto posíláme pozdrav do Strakonic, na diplomech se bude název určitě vyjímat.

Přejeme hodně štěstí týmům v chránění cti a hrdosti svého jména v oblastních turnajích!