Rozhovor s koordinátorem aneb něco málo ze zákulisí

13.10.2014 | Beáta Davidová | Interview

Jirkovi je 22 let, studuje fakultu informatiky a managementu na univerzitě v Hradci Králové a zároveň zvládá také koordinovat pIšQworky. O tom jak se k této práci dostal a mnohem víc, se dozvíte v následujícím rozhovoru.

x  Jak ses ke Student Cyber Games dostal?
o  Asi jako většina lidí z nynějšího organizačního týmu jsem začal již na střední jako hráč. Protože mi na vysoké škole pIšQworky nesnesitelně chyběly, stát se jejich organizátorem byla jasná volba.

x  A co se ti tedy na pIšQworkách nejvíce líbí? 
o  Já jsem vždycky za super věc považoval to, že na turnajích potkám spoustu zajímavých lidí, hlavně holek, a že ať jsem úspěšný nebo ne, odnesu si úžasný liner!

x  Máš raději křížky nebo kolečka?
o  Dříve jsem byl zarytý křížkař. Zkrátka jsem nemohl nakreslit takové kolečko, abych s ním byl spokojen. Ale po čase mi začalo být koleček líto, tak jim to teď vynahrazuji, a pokud můžu, volím kolečka.

x  Co se ti nejvíce líbí na SCG?
o  Miluji to, že můžu dělat přesně to, co mě baví. V SCG najde totiž uplatnění kdokoliv - ostřílený organizátor školních turnajů, redaktor školního časopisu i tvůrce fanouškovských webových stránek. Taky je super, že se můžu s těmito lidmi potkávat na našich víkendových akcích.

x  Proč letos můžou mít XO triko i soutěžící?
o  Já bych se ptal, proč ne už loni? Na každém turnaji, kde jsem byl, se mě někdo ptal, kde by mohl sehnat XO tričko. Vyslyšeli jsme vaše prosby, ale pozor, být vámi, tak neváhám ani minutu, a hned si jedno (nebo rovnou dvě) objednám, je jich omezený počet, a pokud budete čekat na poslední chvíli, nemuselo by se na vás dostat.

x  Měli by pIšQworkáři uspořádat školní turnaje?
o  Určitě. Nejen, že tak budou moci přihlásit čtyři týmy místo třech, ale zjistí, kde jsou jejich slabá místa a co tedy ještě potrénovat. Navíc si užijou parádní odpoledne plné pIšQworek a především to budou moci natřít těm otrapům z áčka/béčka (nehodící se škrtněte).

Na co se letos nejvíce v pIšQworkách těšíš?
o  Nejvíc se těším na to, až se podívám na letošní první OT do Jihlavy. I když se to nezdá, dá to hodně práci celou soutěž připravit, ale vidět v akci davy zapálených pIšQworkářů za to všechno rozhodně stojí.

x  Zahrál by sis, kdybys mohl?
o  Já hraju pIšQworky i ve snu.

x  A proč by se teda měli všichni přihlásit?
o  Někdo si ty deskovky, které máme přichystané pro nejlepší týmy v oblastních turnajích přece odnést domů musí.

x  Je ještě něco co bys chtěl pIšQworkářům sdělit?
o  Uspořádejte školní turnaj, objednejte si pro svůj tým XO trička, ukažte všem, že jste nejlepší pIšQworkový tým v České republice, v Polsku a na Slovensku a milujte XO!