Křížky a kolečka jsou i na náměstích, tak pokresli to svoje

16.10.2013 | Adéla Šrutová | Cover story

V mnoha městech po celé republice se doslova přes noc z 15. na 16. října objevily symboly X a O. Ty upozorňují na jediné. Soutěž pIšQworky, jedna z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších her pro studenty i žáky, jsou opravdu všude.

Fanoušci, kteří se už nemohli dočkat prvních turnajů, se pod rouškou tmy v noci z 15. na 16. října vydali na náměstí v nejrůznějších českých městech, aby sdělili světu, že XO jsou všude. Buď XO! Právě tak totiž zní motto šestého ročníku pIšQworek.

„Vždycky jsme se bál zúčastnit akcí, při kterých bych se mohl ztrapnit, nebo při kterých by se na mě lidé dívali a říkali si, co to ten kluk dělá? Ale když se jedná o pIšQworky, nemohl jsem prostě jinak. S kamarády jsme vyrazili v noci do města a přímo pod nosem náhodných kolemjdoucích jsme na náměstí malovali na zem křížky a kolečka. Ty nevěřícné pohledy lidí byly k nezaplacení!“ Karel Tomáš Čapka, účastník akce 

Za celou noc a dopoledne k organizátorům doputovaly desítky fotek z různých koutů republiky. Pokreslená náměstí se přes noc objevila v Praze, Pardubicích, Vrbně pod Pradědem, Vsetíně, Karlových Varech, Olomouci, Liberci, Novém Jičíně, Českých Budějovicích a další fotky stále přicházejí. Kompletní fotogalerii lze nalézt na Facebookové stránce soutěže.

Teď je řada na vás

Předpověď počasí na dnešní noc vypadá slibně, takže je tu výzva pro všechny nadšence do pIšQworek - dnes je ideální příležitost vyrazit na vaše náměstí a pokreslit jej křídami, jako to udělali desítky nadšenců již dnes v noci. Co je k tomu potřeba?

1. Křídy, kterými na dlažbu náměstí nakreslíte symboly X a O a adresu webových stránek soutěže www.pisqworky.cz

2. Svoje dílo vyfoťte a pošlete na mail tajnamise@scg.cz spolu s místem konání akce, počtem účastníků a krátkým odstavečkem o tom, jak jste si noční dobrodružství užili.

3. Čekejte až se vaše fotky objeví na Facebooku soutěže a kontrolujte místní noviny, zda o akci vyjde článek

XO jsou všude. Mohou být i na vašem náměstí!