Podzimní příběh Masarykovy univerzity

10.10.2013 | Lenka Purteková | Partneři

Také vnímáš šílenství piškvorek kolem sebe? Už to vypuklo a nejde to zastavit! Křížky a kolečka jsou prostě všude. Masarykova univerzita, spolupořadatel soutěže pIšQworky, se z toho může zbláznit. Obzvláště teď na podzim.

Studenti zde křížem krážem pobíhají po kampusu. Do cesty se jim pletou nově přijatí uchazeči, kteří uspěli v těžkém výběrovém kole. Však se jim z toho taky pořádně roztočila kolečka v hlavě (#talentdetected)! A pro ty, kteří svůj test podepsali třemi křížky, se kruh uzavřel. Jsou však i tací, co pamatovali na zadní kolečka a podali si přihlášek víc. Pak už stačilo oběhnout si kolečko zápisu na fakultě a studium pro ně mohlo začít.  

Studenti si nesou svůj kříž hned od prvního dne podzimního semestru. Těžkých sylabů, seminárek, zápočtů a zkoušek se bojí jako čert kříže. Někteří se v tom motají jako v začarovaném kruhu. Člověk se pak nemůže divit, že někteří končí s kolečkem navíc. Většinou to však dopadne dobře. Stačí jen kroužkovat a křížkovat ty správné odpovědi v testech. A učit se na poslední chvíli? To je jak chození s křížkem po funuse!

Pustit se do křížku s Masarykovou univerzitou je rozhodně výzva pro všechny maturanty. Ale zkusit se má všechno. Stavební kolečko na vás počká v záloze. Kulaté logo vaší budoucí Alma mater se pro vás určitě jednou stane kruhem bezpečí.