Inovujeme a vylepšujeme pravidla

19.09.2013 | Eva Pětvalská | Organizace

Šestý ročník pIšQworek je tady a s ním i nová, vylepšená pravidla. Organizátoři postupují neustále kupředu a stále přemýšlí nad tím, jak zajistit abyste si soutěžení užili naplno. Chceme, aby turnaje byly spravedlivé, a vy jste odcházeli domů plní skvělých dojmů a parádních zážitků. V tomto článku se dozvíte, jaké inovace a vylepšení na vás letos čekají v pravidlech.

Na co se tedy můžete těšit? Největší změnou na seznamu je počet týmů, který může být přihlášen – za každou školu to letos budou rovné čtyři týmy, ve finále bude každý tým hrát aspoň pět zápasů ve skupině a čeká vás změna v postupu do pavouka. Také se můžete těšit na novinku jménem SWAP 2.

Fantastická čtyřka

Jak už bylo zmíněno výše, letos se mohou zúčastnit až čtyři týmy za každou školu. Účast čtvrtého týmu má však jednu jednoduchou podmínku – musíte nám zaslat reportážní článek ze školního turnaje, jehož se zúčastní alespoň 25 hráčů. Pokud byste si nevěděli rady, jak uspořádat školní kolo, tady najdete veškeré informace.

Víc zábavy na finále

Další změna v pravidlech se týká herního systému na celorepublikovém finále. Už se nestane to, co se mohlo přihodit loni, že pokud jste třetí nejlepší tým a dostane ve skupině proti sobě dva silnější, tak po dvou zápasech vypadnete a „hurá domů". Nově budou týmy, které postoupí do finále, rozděleny do čtyř skupin a v každé skupině sehrají alespoň pět zápasů. 

Co je to SWAP 2?

Nová pravidla se týkají novinky jménem SWAP 2. Při metodě zahájení SWAP 2 se duel se zahájí tak, že zahajující hráč odehraje první tři tahy. Následně si hráč, který symboly do vyznačené oblasti neumisťoval, buď zvolí, za který ze symbolů bude hrát, nebo provede další dva tahy. Hráč, který naposledy neumisťoval symboly, zvolí, za který se symbolů bude hrát. Na tahu je potom hráč, jehož symbolů je potom v aréně méně. Nutno ještě podotknout, že SWAP 2 se letos týká nejen celorepublikového finále, ale i krajských kol.

Startovné

Změny se týkají i cen startovného, letos jsou ceny následující: 220 Kč za celý tým, startovné pro týmy z pořadatelské školy je 100 Kč za celý tým.

Ačkoliv jsme tu shrnuli nejdůležitější změny, přesto raději koukněte na celá pravidla. Jejich neznalost ani u nás neomlouvá ;)

Takže nažhavte mozky, připravte linery, a buďte XO!