Obyvatelé velkoměst se probouzí: pIšQworky jsou všude!

29.09.2016 | Beáta Davidová | Ostatní

"Co to děláte?"/"Proč to kreslíte?"/"Jéé, můžeme taky?"/"How do you play this?". Za celý večer jsme slyšeli různé dotazy, potkali spoustu nových lidí, pokreslili spoustu chodníků a náměstí a zahráli si piškvorky v trochu jiném měřítku. Tak totiž vypadá, když se banda organizátorů a nadšenců vrhne v noci na náměstí s křídami!

Ano, byly to již známé pIšQworky na náměstí. Tato akce už se koná téměř tak dlouho, jak pIšQworky existují a co víc, pořád má ohromný úspěch. Dříve jsme akci spíše tajili, chodili jsme kreslit pozdě v noci a čekali druhý den ráno na reakce kolemjdoucích. Letos jsme to ale pojali jinak! Událost jsme oznámili a dokonce jsme vás pozvali do Prahy a Brna na stopování křížků a koleček a mělo to taky úspěch! 

"V Brně to bylo úžasné! Měli jsme sraz pod hodinami na České a jakmile jsem přišla v organizátorském tričku pIšQworek, vrhlo se na mě několik zvídavých pohledů, byli to nadšení pIšQworkáři. Když jsme se sešli všichni, udělali jsme si první společnou fotku a vydali se na naše putování Brnem. Celou cestu jsme samozřejmé značili. Převážně jsme kreslili křížky a kanály nám přišly vhod jako kolečka! :D Spousta cizinců se nás ptala, o co jde, a taky si chtěli zahrát! Půjčili jsme křídy všem kolemjdoucím, kteří měli zájem a nakonec jsme došli až do čajovny, kde s námi došlo i pár nadšenců, kteří se rozhodli, že chtějí taky organizovat pIšQworky! :)"

- Bea

"I u nás v Praze to stálo za to! Zahráli jsme si piškvorky opravdu všude: na Náměstí Republiky, Ovocném trhu, Staromáku i Václaváku. Zaujali jsme opravdu všechny a když nám došly nápady, tak to vůbec nevadilo, protože jsme si užili fajn posezení s těmi správnými nadšenci do pIšQworek! :)"

- Áďa

"Na plzeňském náměstí se nás, bohužel, sešlo jen pár, ale o to víc křížků a koleček jsme nakreslili! Po napínavých duelech na křivých kostkách jsme se vrhli na nápis: pIšQworky. :) Po chvíli se k nám přidala i parta veselých studentů, kteří se rozhodli motto letošního ročníku vzít doslova! Nakreslili si panáka a skákali po něm zbytek večera. Když bylo vše pomalováno, vydali jsme se každý svou cestou. :)"

- Vojta

 

Příběhů máme spoustu, protože jsme se nebáli a zase jsme do toho skočili po hlavě! Třeba se přidáš příští rok i ty! :)